Tebamol pattanásszárító

A kamaszkor egyébként sem könnyű időszakát nehezítik a pattanások.

Ha a faggyútermelés fokozott, és a faggyúmirigyek felső nyílása eltömődik, majd begyullad, kialakul a pattanás. A faggyúmirigyek a szőrtüszők kivezető nyílása mellett heylezkednek el, abba eresztik váladékukat. A faggyúnak az a szerepe, hogy vékony védőréteget alkotva, a bőrön szétterülve megvédje azt a kiszáradástól és hozzájáruljon a bőr pH-jának beállításához. A faggyútermelés mértéke egyénenként, testtájanként, évszakonként is változhat, de az elfogyasztott ételek és a pszichés izgalmak is befolyásolhatják. Az életkor függvényében is változhat.

Tudta?

A tipikus kamaszkori pattanás neve közönséges akne. Különböző súlyossági fokozatai lehetnek.

Enyhe esetben csupán arról van szó, hogy megszaporodik a mitesszerek száma, de ezekre nem jellemző a gyulladás. Közepesen súlyos esetben sok gyulladt pattanás, amelyek vagy a mitesszerek begyulladásából, vagy azoktól függetlenül alakulnak ki. A legsúlyosabb stádiumot az jelenti amikor a pattanások gyulladásos csomókat, vagy még ennél is kiterjedtebb gyulladt területeket, hólyagokat alkotnak.

Ismerje meg a teafaolaj hatásait

A pattanások kezelésének egy része az egészséges táplálkozás, a zsírban és cukorban gazdak táplálék kerülése. Ezek helyett rostokban gazdag táplálékot, gyümölcsöket, zöldségeket és sovány húsokat kell fogyasztani. A pattanás kezelése nem csak a helyes étkezésre épül, hanem fokozott figyelmet igényel a bőrápolás területén. A baktérium ellenes szerek a faggyúmirigyek kivezető nyílásait szűkítik és gátolják a baktérium túlszaporodását. Az általános rutinon túl (gyakori kéz- és arcmosás, smink kerülése) érdemes kozmetikushoz forduli és célzottan alkalmazni kozmetikai kezeléseket is.

Tebamol Pattanásszárító praktikus adagolófejjel

  • pattanásokra, mitesszerekre
  • tisztít és antimikrobás hatású
  • eredeti autsztál teafaolajjal
  • illat-, színezés- és tartósítószer mentes
  • bőrgyógyászatilag tesztelt, nagyon jól tolerálható
  • egyszerű használat

Keresse a patikákban és a gyógynövényszaküzletekben!

Összetevők:
Coco-caprylate/Caprate, Isopropyl Alcohol, Melaleuca Allernifolia (Tea tree) leaf oil, Matricaria Chamomilla, Lavendula Angustifolia Oil, Linalool, Limonene.

Felhasználható: a csomagoláson jelzett ideig (hónap/év)

Eu nyilvántartási szám: CPNP 1249590

Gyártó / termékinformáció: Bio.Diät-Berlin GmbH, 12169 Berlin

OÉTI nyilvántartási szám: 563/2006 OÉTI