A teafaolajról

A teafaolaj fertőtlenítő és sebgyógyulást elősegítő hatású

Az Ausztráliában élő őslakosok feltehetően már évezredek óta ismerték a teafa leveleinek különleges tulajdonságait, többnyire forrázatot és pakolást készítettek a levelekből. Ausztrália határain túl először James Cook tette ismertté, aki 1770-ben a levelekből teát készíttetett. Innen ered a Teafa (Tea tree) elnevezés is.

Tudjon meg többet az alkalmazásáról

Tudta?

Világszerte több mint 200 – a mirtuszfélék családjába tartozó – Melaleuca-faj létezik, ebből csak 30 honos Ausztráliában

Teafaolajról1
Teafaolajról1
Teafaolajról1

Az illóolajat először 1925-ben desztillálták és az évek során Ausztráliában a fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása miatt sokoldalúan felhasználható, univerzális háziszerré vált. Ma a fitoterápiában és a kozmetikaiparban széles körben alkalmazzák részben önmagában, részben kombinációs készítmények alkotórészeként, pl. bőrfertőzéssel, a szájüreg gyulladásos folyamatainak kezelésére.

Ismerje meg a Tebamol teafaolajokat

Teafaolajról1

Javallatok

Bőrgyulladás, körömgomba, szájfertőzés, hajkorpásodás, akné, pattanás, vágott sebek, fertőtlenítő hatás, gyulladásgátló hatás

Csak egy teafa faj – a Melaleuca alternifolia – rendelkezik különleges tulajdonságokkal. E fának a leveleiből nyerik ki az illóolajat, melynek fertőtlenítő, csiraölő tulajdonsága a terpinén-4-ol komponensre vezethető vissza. Terápiás szempontból azok a teafa illóolajok az értékesebbek, melyek terpinén-4-ol tartalma eléri a 35%-ot, a cineol hányada viszont alacsony és nem éri el az 5%-ot, mivel e vegyület irritálhatja a nyálkahártyát.

Teafaolajról1